Koncert Macy Gray otvorí slovenská hudobnícka špička. Predskokanmi budú Solid Move

Senzácia zo začiatku tretieho tisícročia sa do našich končín vráti už v stredu. Koncert Macy Gray v bratislavskej Starej tržnici je tu čochvíľa, čiže je na mieste, aby sa netrpezliví fanúšikovia oboznámili aj s predskokanom. Hodinu pred tým, ako držiteľka ceny Grammy odhalí svoju novú jazzovú tvár z albumu Stripped, vyburcuje dav raper Moe a štyria z najlepších domácich hudobníkov – zoskupenie Solid Move.

Moe nezanevrel na hudbu ani po ukončení svojho 12-ročného pôsobenia vo formácii AMO, kde trúsil rýmy už od roku 2003. Vlani predstavil samostatný projekt Solid Move, s ktorým rapuje do živej jazz-funkovej hudby s prímesou neosoulu. Za saxofón, EWI a flautu je v skupine zodpovedný Marian Jaslovský, niekdajší spolupracovník Deža Ursínyho či Riša Müllera, zatiaľ čo mu na klávesoch sekunduje Matej „Maxo“ Mikloš známy aj z kapely Fera Grigláka s názvom Fermata. Basgitaristom sa stal Michal Šelep, ktorý má na konte spoluprácu s menami ako Martin Valihora či Andrej Šeban. Päticu renomovaných mien uzatvára Ľuboš „Ežo“ Ambrozai so skúsenosťami z La3no Cubano a Genius Locci. 

https://youtu.be/lVihKU1WJXU

Jedinečný počin debutoval v hudobnom éteri v júni 2016 skladbou Dobré ráno, ktorá sa tešila veľkej obľube nielen zo strany kritikov, ale aj poslucháčov. Na úspešné upútanie pozornosti nadviazali  decembri singlom Víťaz. V súčasnosti sú pripravení valcovať éter pesničkou PPC, na ktorej počuť aj raperov Boy Wonder, Tono S a Idea.

https://youtu.be/BKT6EufGqeA

Vďaka sérii koncertov Orange Music Live prinesie 49-ročná rodáčka z Cantonu zo štátu Ohio do Bratislavy album, na ktorom spolupracovala s producentom Normanom Cheskym. Práve v hlave zakladateľa Chesky Records vznikla myšlienka inej, nepopovej, Macy Gray. „Mojim hudobným štýlom je jazz a môžete si to všimnúť aj na I Try,“ opisuje sa speváčka, ktorá sa spomínaným hitom preslávila ešte v roku 1999. Po pätnástich rokoch mu dáva podobu, ktorá je speváčke najvlastnejšia.

https://youtu.be/WEQ0l_m3Xm0

Reakcie nasvedčujú tomu, že si Gray vybrala správne. Kritici označili ešte stále aktuálnu štúdiovku za to najlepšie, čo kedy spravila. Okrem starých vecí v novom šate ponúka autorka úplne nové piesne a dve špeciálne cover verzie. Svoj charakteristický hlas osadila do kúskov Redemption Song od Boba Marleyho a Nothing Else Matters z pera rockovej kapely Metallica. Prvé video z nového albumu zverejnila Macy cca pred mesiacom a volá sa White Man.

https://youtu.be/AcwrTuK7vZA

Vystúpenie hudobne zastrešia Caleb Speir (basgitara), Tamir Barzilay (bicie) či Billy Wes a Jon Jackson na klávesoch. Brány Starej tržnice sa otvoria o 18. hodine, pričom o hodinu neskôr príde na rad predskokan. Návštevníci sa na svoju hlavnú hviezdu môžu tešiť od 20.00 hod. Na mieste si tiež budú môcť kúpiť merchandise či jedno z deviatich CD, ktoré Macy Gray vydala.

https://www.youtube.com/watch?v=I_87p8Yrd9A

Vstupenky na koncert Macy Gray pod hlavičkou Orange Music Live sú ešte stále v predaji prostredníctvom siete Ticketportal. Zákazníci Orangeu môžu na nákup využiť zľavový kupón v hodnote 5 eur, ktorý získajú v aplikácii Orange Výhody.

Koncert z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Viac informácií:  https://www.facebook.com/csbratislava/, www.citysounds.sk

FB event:  https://www.facebook.com/events/1770595489879333/

Tickets: https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=22805&idpartner=154

Koncerty City Sounds of Bratislava:

SCOTT BRADLEE’S POSTMODERN JUKEBOX – 18. marec, Refinery Gallery Bratislava

https://www.youtube.com/watch?v=NSrajK8j4Gs 

THUNDERCAT – 3. apríl 2017, Ateliér Babylon Bratislava

https://youtu.be/GNCd_ERZvZM 

JOHN PATITUCCI THE ELECTRIC GUITAR QUARTET, 16. máj, Slovenský rozhlas Bratislava

https://youtu.be/xJ_JWRwu-vE

Naturally 7 - Viac info o koncerte

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.