Victor Wooten už má svojich predskokanov: Divákov rozprúdi GrooveHub

Život formácie GrooveHub trvá len štyri roky, no už si môže pripísať na konto nespočetné množstvo úspechov. Jedným z nich je aj to, že sa onedlho stane predskokanom basgitarového mága Victora Wootena. Fanúšikovia jazzu, funku, hip-hopu, rocku či dokonca iných, netradičných, inštrumentálnych aranžmánov si prídu na svoje vďaka cyklu koncertov City Sounds of Bratislava 5. novembra v Ateliéri Babylon.

https://youtu.be/PA-ZKDOoBnk

Keď v roku 2012 zakladal klávesista, skladateľ a aranžér Ľubomír Šramo kapelu GrooveHub, azda ani netušil akú veľkú dieru do domáceho hudobného sveta spraví. Už do dvoch rokov začali spolu s Radovanom Vallachom (bicie) a Adamom Hudecom (basgitara) zbierať jedno uznanie za druhým. Spočiatku to bolo víťazstvo v prvom kole súťaže Jazz Start Up, na ktoré nadviazali víťazstvom na najväčšom medzinárodnom jazzovom festivale na Slovensku Bratislavské jazzové dni, a to v rámci súťaže Pódium mladých talentov.

https://youtu.be/_giQc3xhL4g

Svojú jedinečnú kombináciu jazzu, latino melódií, ale aj filmovej hudby pretavili o rok neskôr do ambicióznej debutovej nahrávky Enter the Hub, s ktorou ohromili porotu ankety Esprit 2015. Na konto si tak mohli pripísať nomináciu v kategórii Jazzový album roka. Prvotina obsahuje viac ako 70 minút originálneho materiálu, ktorý nie je určený len pre milovníkov jazzu, ale každého fanúšika inštrumentálnej hudby. 

https://youtu.be/kLNyu-ahjlI

Presvedčiť sa o tom budú môcť návštevníci koncertu Victora Wootena v bratislavskom Ateliéri Babylon. Už 5. novembra sa basgitarový virtuóz vráti na slovenské pódium, no súrodencov Josepha a Elijaha či Derica Watsona alebo speváčku Krystal Peterson, s ktorými vystúpil v hlavnom meste Slovenska v roku 2014, nahradia iné mená. Latku kvality sa tentokrát pokúsia zdvihnúť Dennis Chambers (bicie) a Bob Franceschini (saxofón).

https://youtu.be/4CS8vUNRdgY

Podujatie podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia, Bratislavský samosprávny kraj, Ars Bratislavensis a SOZA.

Viac info: www.facebook.com/csbratislava, www.citysounds.sk

FB event: https://www.facebook.com/events/1036755613089516/

Vstupenky: https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=22713

V rámci cyklu City Sounds tiež pripravujeme:

LISA SIMONE, 2.12.2016, Slovenský rozhlas

https://www.facebook.com/events/1573313666306695/

MACY GRAY, 8.2.2017, Stará tržnica Bratislava

https://www.facebook.com/events/1770595489879333/

SCOTT BRADLEE’S POSTMODERN JUKEBOX, 18.3.2017, Bratislava

JOHN PATITUCCI THE ELECTRIC GUITAR QUARTET, 16.5.2017, Bratislava

Naturally 7 - Viac info o koncerte