YouTube senzácia Postmodern Jukebox vám zahrá hity, ako ste ich predtým nepočuli

Notoricky známu baladu o nájdení tej pravej lásky z repertoára speváčky Beyoncé ponúkol ako svoj posledný experiment so žánrami a historickými obdobiami spolok Postmodern Jukebox. Pod vedením skladateľa Scotta Bradleeho sa toto spevácko-hudobnícke teleso snaží dať mainstreamovým hitom taký šat, aby sadol naozaj každému. V apríli sa o tom môžete presvedčiť na vlastné uši a oči vďaka projektu Orange Music Live v Starej tržnici.

Mužská Beyoncé – povie si každý divák videa, v ktorom je vidieť speváka afro-amerického pôvodu, v bielom saku skackajúc si do rytmu skladby Halo spomínanej R&B divy. Nie je to však obyčajná cover verzia. Skladateľ a klavirista Scott Bradlee, otec projektu Postmodern Jukebox, totiž vzal aranžmány tohto hitu z roku 2009 a prerobil ich tak, aby poslucháča vrátili do éry Motownu, teda do 60. rokov v Amerike. Špecifikom tohto obdobia pomenovanom po vtedy dominantnom hudobnom vydavateľstve boli spevácke legendy ako Marvin Gaye, The Supremes, Diana Ross alebo sám Kráľ popu Michael Jackson.

https://youtu.be/6fAK0MHs4xE

Talentovaný černoch sa volá LaVance Colley a nie je jediný, koho Bradlee predstavuje širšiemu publiku práve pomocou svojho ansámblu. Na svojej Facebookovej stránke do výšin naposledy vyzdvihol aj Kate Davis. Speváčka si svojim remake-om All About That Bass pôvodne z repertoáru Meghan Trainor vyspievala nielen 14 miliónov vzhliadnutí, ale aj nahrávaciu zlmluvu a vlastné solo turné. Momentálne pracuje na svojom debutovom albume, a za to ďakuje hlavne Scottovi Bradleemu.

https://youtu.be/aLnZ1NQm2uk

Za samostatnú zmienku stojí aj pocta Frankovi Sinatrovi k jeho nedožitým stým narodeninám. Velikána jazzových štandardov si uctil spevák Rayvon Owen vlastnou swingovou interpretáciou R&B klasiky Ignition od R. Kellyho.

https://youtu.be/bL12UV1U-LY

Otec hudobného časostroja sa k jazzu dostal vo veku 12 rokov pri počúvani Georgea Gershwina, neskôr sa stal uznávaným hudobníkom newyorskej klubovej scény a vrcholom jeho dovtedajšej kariéry sa stalo režírovanie interaktívnej hry na Broadway Sleep No More. Svojimi inovátorskými schopnosťami pri vytváraní zmesi aktuálnych hitov a hudobných žánrov dekád z minulosti sa preslávil, až keď hľadal kreatívnu inšpiráciu počas vystupovania v reštaurácii. To sa pretavilo do prvého štúdiovej nahrávky Mashups by Candlelight. Preslávil sa však až v roku 2012 albumom A Motown Tribute to Nickelback, čo je svojim spôsobom konvertovanie rockovej hudby populárnej formácie do R&B Motownu. Počas nasledujúcich troch rokov si na mušku zobral umelcov ako Miley Cyrus, Aqua, Wham, R.E.M., ale aj znelku zo seriálu Game of Thrones  

https://youtu.be/m3lF2qEA2cw

Tridsaťštyriročný multiinštrumentalista sa v rámci svojho európskeho turné chystá spolu s Postmodern Jukebox aj na Slovensko. Prostredníctvom série koncertov projektu Orange Music Live v Starej tržnici sa slovenskému publiku predstaví 21. apríla 2016. Tešiť sa nemusia len nadšenci zaujímavých hudobných aranžmánov notoricky známych skladieb z rozhlasového éteru, ale aj milovníci žánrov jazz, ragtime či swing. Ešte väčšiu radosť si môžu užiť používatelia aplikácie Orange Výhody, v ktorej pre tento koncert nájdu poukážku v hodnote 5 eur na nákup vstupenky cez predajnú sieť Ticketportal. Neustále sa meniaca zostava sľubuje naozajstnú zábavu a neopakovateľné hudobné momenty, na ktorých nesmiete chýbať. Držte si klobúky, v apríli cestujeme v čase!

Viac info: www.facebook.com/csbratislava

FB event: https://www.facebook.com/events/1092964230733851/

Vstupenky: https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=21594

Naturally 7 - Viac info o koncerte

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.