Souljazzová talianska hviezda Mario Biondi sa v novembri vráti na Slovensko

Hlas, ktorý vám podlomí kolená. Vrúcny, hlboko zmyslený, čistý a tajomný – to je hlas Maria Biondiho. Pripomína vynikajúcich svetových interpretov soulu a rythm & bluesu a zároveň obohatený sicílskym temperamentom a jedinečnou.

Rodený Sicílčan začal so spevom v kostolných zboroch a neskôr vystupoval na turné popredných talianskych umelcov. V roku 1988 predskakoval na talianskych koncertoch Ray Charlesa. 

Zúročil svoje hudobné skúsenosti, štúdium angličtiny a po pokusoch s disko definitívne prerazil v roku 2006 albumom Handful of Soul. Správne namiešaný koktejl originálnych i prevzatých skladieb bol skvele prijatý a okamžite mu vyniesol niekoľko platinových platní.

Rok 2007 bol zlomový – vystúpil vo veľkých projektoch, na festivale San Remo a vydal live dvojalbum „I love you more“, doprevádzaný The Duke Orchestra.

Úspešný bol aj jeho album If (2009), na ktorom sa podieľali hudobníci z viacerých krajín. Vyznačuje sa vrúcnym a vášnivým souljazzovým feelingom. Album priniesol Mariovi obrovskú publicitu a úspech, korunovaný spoluprácou s Blueyim – lídrom preslávenej formácie Incognito na remixe skladby “No‘ Mo‘ Trouble”. Hit dobyl talianske hitparády.

Bluey, nadšený spoluprácou ponúkol Biondimu podieľať sa na nahrávke k 30. výročiu kapely Incognito. Biondi nahral duet s Chaka Khan a sólovo skladbu “Can’t Get Enough”, velebenú londýnskymi rádiami.

Naspieval aj skladby pre štúdiá Disney a spolu vydal osem albumov. S tým posledným „SUN“ príde MARIO BIONDI do bratislavského Ateliéru Babylon 25. novembra v rámci exkluzívneho koncertného cyklu CITY SOUNDS, pre ktorý organizátori pozvali aj ďalšie hviezdy ako Andreas Varady Trio (11.10.), Branford Marsalis (17.11.) či Cassandra Wilson (11.12.).

FB event: https://www.facebook.com/events/971535739542674/

Viac informácií: https://www.facebook.com/csbratislava

Hudobné ukážky:

http://youtu.be/5IzccDy94Zg

http://youtu.be/5IzccDy94Zg

http://youtu.be/qWKq1dzfjxU

http://youtu.be/CvY0HPQxwcs

Naturally 7 - Viac info o koncerte

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.