Postmodern Jukebox v Bratislave už o pár dní: predstaví aj nových muzikantov

Americká virálna senzácia Postmodern Jukebox (PMJ) mieri opäť do Bratislavy. Zostava talentovaných spevákov a hudobníkov okolo klaviristu a aranžéra Scotta Bradleeho privedie do Bratislavy svoje retro aranžmány súčasných populárnych hitov už túto sobotu 18. marca v bratislavskej Refinery Gallery. 

Fanúšikovia sa okrem vynikajúcej swingovo-jazzovej šou môžu tešiť aj na pozmenenú zostavu hudobníkov. Postmodern Jukebox má však rád prekvapenia a finálne mená potešia až v deň koncertu. V rámci masívnej európskej šnúry, ktorá je tento rok po prvýkrát rozdelená na dve cestovateľské výpravy muzikantov, sa už v rámci „našej zostavy“  stihla na okamih objaviť talentovaná „Material Girl“ Gunhild Carling, či obľúbený tamburínový muž Tim Kubart.

Bratislavskú zostavu naopak s určitosťou poctí návšteva speváckej hviezdy a stálice PMJ Robyn Adele Anderson, či kmeňoví hudobníci Adam Kubota (basgitara) a Ben Golder-Novick (saxofón), ktorí s Jukeboxom hrávajú už od jeho samotných počiatkov. Z nových mien sa na Slovensku predstaví v Amerike dobre etablovaná speváčka Maiya Sykes či talentovaná tanečnica a steperka Anissa Lee.

Hudobno-zábavná formácia Postmodern Jukebox, ktorá doteraz zoskupuje okolo 70 umelcov vychádza z konceptu producenta Berryho Gordyho, zakladateľa presláveného hudobného vydavateľstva Motown, ktoré v minulosti podchytilo napríklad speváka Michaela Jacksona. „Pomyslite na Motown a Gordyho: vzal umelcov, ktorých chcel, prispôsobil im skladbu a skvelých muzikantov, nahnal ich do jednej miestnosti a spravil vynikajúcu nahrávku. To je tradícia, ktorej by sme sa chceli držať,“ uviedol o pozadí Jukeboxu jej tvorca Scott Bradlee, ktorý sa po celom svete zviditeľnil nahrávaním retro verzií známych hitov od Lady Gaga, Justina Timberlaka či Ellie Goulding vo vlastnej obývačke.

https://www.youtube.com/watch?v=LZY9_Xr5XPA

Skupine sa tak za posledné roky podarilo vďaka hudobným videám nahromadiť vyše 500 miliónov vzhliadnutí pri dvoch miliónoch zaregistrovaných odoberateľov noviniek z Youtube kanála PostmodenJukebox.  Popri týždennej produkcii videí, ktoré zastupujú vydanie hudobného singla, stíha projekt aj koncertovanie. Po turné v Austrálii, na Novom Zélande a Severnej Amerike je na rade opäť Európa. Súčasné turné zavíta do 66 miest v 28 krajinách.

https://www.youtube.com/watch?v=NSrajK8j4Gs&feature=youtu.be

Postmodern Jukebox Scotta Bradleeyho sa už na Slovensku predstavil v apríli minulého roku v rámci cyklu koncertov z produkcie City Sounds of Bratislava. Dych slovenským fanúšikom vyrazili aj klavírnou verziou skladby Voda čo ma drží nad vodou od skupiny Elán. Vypredanú Starú tržnicu tentoraz nahradí kapacitne väčšia sála industriálneho priestoru Refinery Gallery.

https://www.youtube.com/watch?v=g28bzSnrQ28&feature=youtu.be

Po koncerte návštevníkov udrží v nálade známy neo-swingový selektor Matwe Drappenmadchenfeller so svojou dávkou jiveu, quickstepu, swingu, ale aj alternatívnej elektroniky, funkom naladeného breakbeatu, acid jazzu, rock’n’rollu a nu-jazzu.

Podujatie bolo podporené aj z verejných zdrojov Fondu na podporu umenia, Bratislavského samosprávneho kraja a SOZA.

VSTUPENKY: https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=23021&idpartner=154

EVENT: https://www.facebook.com/events/196495470756955/

INFORMÁCIE: https://www.facebook.com/csbratislava/

Ďaľšie koncerty CITY SOUNDS:

THUNDERCAT – 3. apríl 2017, Bratislava, Ateliér Babylon

JOHN PATITUCCI ELECTRIC GUITAR QUARTET – 16. máj 2017, Bratislava, Slovenský rozhlas

Naturally 7 - Viac info o koncerte

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.